Упис првака

Упис првака

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ И ЗАКОНСКИ ЗАСТУПНИЦИ БУДУЋИХ ПРВАКА,

Обавештавамо вас, да је, након исказаног интересовања за упис деце у први разред, потребно заказати термин уписа и тестирања детета.

Због спровођења мера заштите од вируса корона уписивање је могуће само у заказаном термину, и биће организовано тако да дете и родитељ само једном приступе у школу ради уписа.

Заказивање термина уписа и тестирања могуће је обавити електронским путем, и то од 28. маја до 10. јула 2020. године на Порталу еУправа, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула 2020. године.

Молимо да имате у виду да је лекарски преглед предуслов за упис детета у први разред, те је потребно да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

Ове године није потребно подношење докумената приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године или је издато од стране приватног лекара, у ком случају је потребно донети лекарско уверење.

За све додатне информације можете нас контактирати путем мејла os.jovancvijic@mts.rs или телефона на бројеве 011/2764-558 и 063/7260-238.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Упис ученика у први разред шк. 2020/2021. године

Драги родитељи и други законски заступници будућих првака,

С обзиром на тренутне околности, упис ученика у први разред биће значајно поједностављен.

Први корак је исказивање интересовања за упис детета у нашу школу. Ово је могуће урадити на два начина:

  1. Обраћањем школи путем мејла jovancvijic@mts.rs и достављањем следећих података:
  • Име и презиме детета
  • Датум рођења детета
  • ЈМБГ детета
  • Име и презиме родитеља
  • ЈМБГ родитеља
  • Контакт телефон родитеља

Потом ћете бити обавештени о термину уписа и тестирања.

  1. Електронски, путем портала е-Управа.

Родитељу и другом законском заступнику деце која су стасала за упис 2020/2021. године биће омогућено да, од 01.04.2020. године, електронским путем искажу интересовање за упис детета у основну школу на територији Републике Србије преко портала е-Управа.

Након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање ће електронском поштом бити послата нотификација о датуму уписа у школу. Датум тестирања детета и остале информације битне за упис добићете на мејл или путем телефона, накнадно.

Напомињемо да се упис првака не доводи у питање, у случају да родитељи, односно други законски заступници на наведени начин не покажу заинтересованост за упис детета. Деца ће и накнадно моћи да се упишу у школу.

О свим битним информацијама о упису бићете благовремено обавештавани на сајту школе и фејсбук страници школе.

За све недоумице можете нас контактирати на мејл школе os.jovancvijic@mts.rs, или број телефона 063/7260-238 у периоду од 09-11 часова радним данима.

Желимо Вам добро здравље и да се ускоро видимо у просторијама школе!