Ускршње дружење ђака из Љубљане и Београда

Дружење ученика Српске допунске школе из Љубљане са својим другарима Основне школе “Јован Цвијић” из Београда, доказ је да зум часови могу и те како бити забавни и да могу да оплемене све присутне… Истакла је наставница Светлана Тодоровић, која од ове школске године предаје у српској школи у Љубљани.

Како је додала, “Са великим узбуђењем ученици обе школе једва су чекали час са другарима, спремни да заједничким снагама сачувају традицију од заборава”.

Зум платформа је спојила учионицу шака четвртог разреда основне школе Јован Цвијић наставнице Тамаре Ристић и ученике Српске допунске школе из Љубљане које подучава Светлана Тодоровић.

Час је био посвећен очувању ускршњих обичаја и замишљен као интеракција ученика ова два града. “Размењивали смо своја знања и искуства у вези са ускршњим обичајима и прављењем ускршњих декорација, а најдинамичнији део часа била је детективска игра у којој смо тражили скривена јаја”, додала је наставница Светлана из Љубљане.

Њени ученици су сакрили виртуелно јаје испред Цркве Светих Ћирила и Методија у Љубљани, а деца из Београда су била у учионици и своје јаје сакрили иза књиге Вука Караџића. “Да би екипе откриле где се крије јаје, требало је да одговоре на постављена питања у вези са нашим обичајима и на тај начин су били ближи циљу… Ређали су се осмеси, аплаузи и успеси, као и обећање да ћемо поновити дружење. Након часа неки од коментара наших ђака били су: “Било је сјајно!”, “Када ћемо опет да се дружимо?”, “Баш све знају наши друагри из Словеније!”… пренела је дивне утиске наставница Светлана Тодоровић.

Она је додала да су оваква дружења врло корисна и да ће и у наредном преиоду “корачати у сусрет грађењу нових мостова сарадње протканих новим занимљивим темама”.

Расејање.инфо

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *