Заједно и безбедно кроз детињство

Поштовани,
Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“ реализује Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Министарством просвете, Повереником за заштиту равноправности, Агенцијом за безбедност саобраћаја, Мисијом „Царитас“ Србије, уз подршку Мисије ОЕБС у Р. Србији.
Пројекат има за циљ подизање свести код ученика основних школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајање стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликта, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.
Такође, реализација пројекта ће допринети и јачање улоге Тимова за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања у школи.

За ученике нижих разреда (И и ИИ разред у првом полугодишту, ИИИ и ИВ разред у другом полугодишту) планирано је спровођење по једне радионице у трајању од 45 минута на теме:
„Безбедност деце у саобраћају“ од стране полицијских службеника Управе саобраћајне полиције и
„Заштита деце у ванредним ситуацијама“ од стране службеника Сектора за ванредне ситуације.

За ученике виших разреда (В и ВИИ разред у првом полугодишту, ВИ и ВИИИ разред у другом полугодишту) планирано је спровођење једне радионице у трајању од 90 минута на тему „Превенција вршњачког насиља у стварном и виртуелном окружењу“ од стране полицијских службеника Полицијске станице Палилула и криминалистичких инспектора Одсека за сузбијање криминала.

Такође, за ученике виших разреда предвиђен је онлајн квиз преко апликације „Кахоот“ који решавају на мобилним телефонима.   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *